}

zondag 12 februari 2012

Krokante kip in honing saus



Dit gerecht is heerlijk als onderdeel van een tapas-menu. Een zoet hapje ter afwisseling van alle vaak wat pittigere hapjes. Ik heb dit een keer gegeten in een tapas restaurant in Spanje, ik vond het toen al heerlijk, alleen gebruikten ze kippenvleugels in plaats van kipfilet. Ik hou niet zo van kippenvleugels dus heb ik kipfilet gebruikt.

Ingrediënten:
1 kipfilet
1 ei
5 el bloem
3 el honing
1 el gedroogde tijm
1 tl sojasaus
1 tl dijon mosterd
1 el versgeperst citroensap

Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in stukjes, klop een eitje los in een kom, en doe de bloem in een andere kom. Haal de kip stukje voor stukje door het ei en daarna door het bloem zodat het stukje kip helemaal bedekt is met bloem.
2. Meng in een bakje de honing, tijm, soja, mosterd, citroensap en een eetlepel water door elkaar. Als het te dik is kan je nog een eetlepel water toevoegen.
3. Verhit olie in een pan en bak de kip gaar en krokant. Voeg als de kip klaar is het honingsausje toe en verwarm dit met de kip mee.
4. Serveer met verse bladpeterselie en een schijfje citroen.

1 opmerking:

  1. Dit recept gegeten in een tappasbar in Utrecht. Het was erg lekker. Gelukkig gevonden op deze site. Nu lekker thuis genieten. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen